VECKAN MED HÖGTRYCK
Jippi och hurra, det är helg! Även om det var väldigt väldigt svårt att slita mig från skolan (barnsligt kul med högtryck!!!) idag så är det väldigt skönt att bara få ta det lugnt och verkligen sova ut några dagar! Jag har varit så trött hela den här veckan - jag har gått och lagt mig vid 21 nästan varje kväll och ändå varit dödstrött när väckarklockan har ringt.

Det har varit en riktigt rolig vecka på skolan, med högtryck. Det går snabbt att trycka bilderna, och det blir väldigt charmiga slutbilder, med varierat resultat, haha :) På den övre bilden testtryckte jag nästa veckans uppgift lite snabbt. Så där såg den infärgade tryckplattan ut. Idag har jag jobbat med den "riktiga" bilden, som ska tryckas och redovisas nästa vecka :)

HÖGTRYCKVi har två veckor med högtryck / illustration just nu! Som jag skrev i inlägget igår så kan man bland annat skära ut bilder i exempelvis linoleumplattor eller mdf-skivor. Man lägger sen på färg på plattorna och trycker på ett papper, så får man en bild! Jag karvade en tjej i min linoleumplatta igår - som ni kan se längst ner på bilden :) Allt som man karvar bort blir en fördjupning, och lämnar vita ytor på papperet, och tvärt om så blir ytorna man lämnar det som blir i färg :)

Kul men svårt. Det är knepigt med tunna linjer (eller så är jag bara klumpig!), och i dom flesta fallen kan jag tycka att själva plattan man karvat i blir mer intressant än själva trycket!

Vi har fått en uppgift i illustration som handlar om omkopplingar/nykopplingar där vi skulle promenera i området runt Konstfack för att se hur fysiska miljöer påverkar oss känslomässigt (typ). Svårt men intressant. Vi var några som dessutom gick på upptäcktsfärd inuti Konstfack - ner i källaren, och utifrån det kommer jag att spinna vidare på uppgiften. Imorgon ska olika "kopplingar" delredovisas så kvällen kommer att ägnas till att skriva och skissa, och brainstorma lite idéer!

GALS!Så här har det sett ut i min skissbok den senaste veckan! Tjejer i överflöd! Nummer ett är min favvo :)
Nu är jag tillbaks i Södertälje, men är tillbaks i Östersund om redan en och en halv vecka för att fira påsk. Vi har högtryck de kommande två veckorna på Konstfack, och det känns kul! Man karvar bland annat ut bilder i linoleumplattor, som man sedan färgar in och trycker för att få en bild. Kul, jag ska försöka fota lite imorgon så ska ni få se hur det kan se ut :)

ÅTERHÄMTNING

 

Nu är jag i Östersund! Frisk luft, lugn och att bara ta det lugnt. Så skönt! I hela 9 dagar blir jag här, och jag är så nöjd :) (Trots att jag har lite-lite plugg med mig som måste göras, men det får vänta till i alla fall på måndag!) Nu ska vi ut i solen och promenera!

JAG HAR GJORT EN BOK

 

Jag har gjort mig en helt egen bok. Jag har valt papper till sidorna innuti. Jag har valt hur boken ska se ut, vilka färger den ska ha, vilken tråd jag ville binda den med, och hur bindningen skulle se ut. Så här blev den!


 
 


Så här ser det ut på insidan av "pärmen". Gult, så att man blir glad när man öppnar boken!

 


Och nog det finaste av allt - bindningen! Det här sättet att binda en bok på kallas för "Coptic binding", och med det så blir det flätor som håller ihop boken. Jag valde att ha bokens rygg öppen, så att man kan se den fina bindningen :)

 


Nu vill jag inte göra annat än att binda böcker. Frågan är bara om jag kommer våga använda denna bok som skissbok, vilket var tanken från början. Kanske får den bara stå och vara fin i bokhyllan ;)

SKORNA!


Japp, nu är dom här, och jag tittar ner varannan minut och tänker att jävlar vad konstigt det ser ut med ljusa skor! Dom ser ju så STORA ut (trotts att dom sitter perfekt... tror jag!)! Men efter att ha frågat halva klassen så är det nog bara jag som tycker att dom ser stora ut. Nog på grund av att dom är just vita, haha!

Dom är läskigt sköna att gå i i alla fall. Som att gå på moln. Det känns som att skorna liksom kramar mina fötter! Härligt! Nu ska jag bara vänja mig vid att dom är så vita också! Men det kommer nog.

TYPOGRAFI OCH BOKBINDERI!

 
 


I mitt huvud just nu: bokbinderi och typografi. Helt nytt för mig, men jag tror (peppar peppar) att jag börjar fatta, och då blir det ju kul! Tänk allt man kan göra nu när man kan binda och göra egna böcker, samt kan trycka text för hand!

Igår gjorde vi klart en anteckningsbok i a5-format med hård pärm! Precis som vilken vanlig bok som helst. Så kul! Ni ska få se en bild p åden nästa vecka, för nu under helgen ligger den under press och vilar sig :)

Helgen går åt till skolarbete, planering, strukturering och att läsa. Vi har fyra grejer som går in i varann just nu, så deät är mycket, och då blir det ju superviktigt (i alla fall för mig!) att skriva ner vad som måste göras och när. Jag läser på om typografi för nu jävlar ska jag lära mig! Så svårt, men lite lite kul ändå!

Och jag längtar till fredag! Då tar jag med mig allt typografiplugg till Östersund och blir där i hela tio dagar! "Rehab" som som nån i klassen kom fram till att det var! Ska bli skönt.

DUMMA DUMMA STRESS KOM ALDRIG TILLBAKS

 

På min instagram ser det ut så här.
Direkt ur skissboken! Just nu så försöker jag bli vän med mig själv på nått sätt, intalar mig själv att det bästa som finns är att ha framförhållning (utan det skulle jag gå under). Just nu gör jag ALLT JAG KAN för att slippa stressa. Jag har mått så dåligt de senaste veckorna, och nu äntligen börjar det lossna. Jag hatar stress, så nu är det fan nog med det. Det förstör mig och så ska det inte behöva vara.

Jag gör hellre en skoluppgift halvdant, och slipper stressen än att göra stordåd och bryta ihop av stress. Ärligt! Så som jag har känt de senaste veckorna vill jag ALDRIG MER KÄNNA i hela mitt liv. Förutom insikten om vikten av framförhållning och planering så har de ljusare dagarna, promenader, lugn och ro och träning på gymmet hjälpt mig. Tack för det! <3

NYA SKOR!Dom här klickade jag hem imorse! Har tittat i flera månader på Nikes Air Max-skor, men inte hittat några som känns helt rätt. Idag stod det mellan dessa och ett par i samma stuk fast med rosa och mer mörkgrått, en det blev dessa. Ja, jag har lite ångest så här efteråt (Dom är KANONFINA, är det rätt färg, dom är jättefula, kan jag ens ha svarta jeans till dom,  hjälp dom är FÖR LJUSA, nej nej nej jag borde ha tagit dom rosa, Åhhh vad fantastiskt fina dom är!). Slits mellan att dom är fina och jättefula. Att jag borde ha tagit ett par rosa.Men jag tror (hoppas!) att det kommer kännas fint och fräscht med lite ljusare, och "mintiga" skor nu på våren och till sommaren. Kanske om jag hittar en lika fräsch vårjacka, tunnare jacka som passar färgmässigt. Då kanske det kommer att kännas lite bättre, haha!

Vad tror ni? :)
 

DESIGNSKOLORNAS URSPRUNG


 
Detta jobbar jag på just nu - skoluppgift, så klart! Kursen "Teori & praktik" ligger som ovanpå alla andra kurser vi har, så man får hitta den lilla tiden som blir över att göra uppgifterna där...
 
Jag kartlägger designskolor genom tiden, hehe! Det har varit SJUKT mycket research, leta, koppla, leta ännu mer, så fruktansvärt svårt. Ett omöjligt och trassligt nystan som jag har brytit ihop totalt över flera gånger, men nu har jag nog nystat upp det, och det känns oerhört skönt. Uppgiften vi ska göra ska presenteras som informationsgrafik i A1(!!!)-format. Vi får se hur det går!

Har i alla fall börjat lite smått med att illustrera de olika skolorna som har haft stor påverkan på hur dagens designskolor ser ut. Frågan är bara HUR jag ska illustrera dagens designskolor och de alternativa designskolorna / workshopsen som också är populära. Vill ha kontrast mot de äldre skolorna, så kanske får stugan längst ner och det "vanliga huset" ovanför duga som representanter för dagens skolor? Osäker. Vad tror ni? Blir det konstigt?

IDAG

Idag klockan tio i två hade jag gått och hållt inne tårarna HELA dagen, och ville inget annat än att lägga mig ner, gråta floder och aldrig aldrig mer kliva upp igen. Herregud vad jag inte klarar det här. Så känner jag fortfarande, men det går ju alltid att trycka undan känslorna litegrann.

Trotts den hemska känslan, fortfarande med tårarna brännade bakom ögonlocken så tog jag ett djupt andetag och gick för andra gången ner till Södertälje centrum, men nu för att... träna! Haha, alltså, vilken ångest jag har haft över det. Rehabträning för min nacke, rygg och mina axlar. Jag har skjutit på att börja träningen ända sen långt innan jul.

Nu är träningspasset gjort, och vad kul det var? Så skönt att koppla bort och tänka på något helt annat, även om man kommer tillbaks till verkligheten så fort man kommer innanför dörren hemma och tänker på allt skolarbete som ligger och väntar på mig i datorn... Nu har jag googlat ihjäl mig efter fler designskolor i tidigt 1900-tal som liknade Bauhaus. Typ helt utan resultat. Delredovisning på fredag och jag har verkligen inget att visa eller ens berätta om. Känns väll så där.


Jag är obeskrivligt trött och slut. Både på gott och ont.

THE BEAR HUNT

 
Nu är "The bear hunt"-bilderna färdiga, och redovisade! Det var sjukt kul att se hur de andra hade löst bilderna, och hur originalillustrationerna till berättelsen såg ut :) Det är egentligen helt sjukt hur olika stilar påverkar uppfattningen om historien. Min uppfattades lite mörkare och obehagligare än vad jag hade tänkt. Kul att jobba i en ny stil, och få utforska lite! Allt är gjort digitalt, med klipp- och skärverktyget + penseln i photoshop! Så enkelt!

DEN DÄR KONSTANTA STRESSEN

 
 
Jag vill inte att det ska vara så mycket gnäll här, men ibland måste man få ventilera! Veckan som var har varit bättre än på väldigt länge, men ändå inte bra. Det som lyfter mig om dagarna är mina promenader (hur kan jag ha glömt hur skönt det är?!). Men hur hemskt är inte det egentligen, när man tänker efter? Att det man ser fram emot om dagarna är en promenad???
 
Jag är sjukt stressad hela tiden. Skolan knäcker mig och jag blir bara så trött och matt av att konstant vara så stressad, och kastas mellan att fundera över om det verkligen är värt det. Är det värt utbildningen att vara så stressad och må så dåligt över det? Jag tänker "bara jag tar mig genom den här kursen" för varje vecka och räknar dagarna tills att jag får sätta mig på tåget till Östersund för att få andas litegrann.

Jag tänker att det är pressen man sätter på sig själv, att man har höga krav på sig själv och det man förväntas prestera som drar ner en. Men så kommer jag på att "nä, men just det, jag har ju sänkt ribban lägre och lägre för varje kurs vi har, så att jag faktiskt ska orka", också mår man dåligt för att man faktiskt har sänkt ribban för att orka. Och allt blir en ond cirkel och oavsett om jag väljer att go all in eller bara göra precis det som krävs av en, så blir man stressad. Inget funkar.

Det ska inte behöva vara så här, och man ska inte behöva gå och vara ledsen hela dagarna, men jag vet å andra sidan inte hur jag ska göra för att vända det till det bättre - för tro mig, jag har försökt. Får väll fortsätta med mina dagliga promenader och hoppas att det inte brister helt och hållet.

Usch, Just nu vill jag bara bort bort bort. Spyr på allt som har med typografi, illustration, bild, text, att läsa, att förstå och att ens vilja engagera sig att göra.

EN LITEN KIK!En liten sneak peek! Nu är det sent sent och oj vad jag har jobbat gärnet på "The bear hunt"-bilderna! I stort sett klar är dom dock, så det känns bra :) Nu ska jag rätt ner i sängen, imorgon börjar en ny kurs i tyopgrafi och jag bara känner hur jag kommer att få kämpa livet ur mig med mikrotypografin!

THE BEAR HUNT

 
 
 
 
En sista uppdatering, haha!  Är med i en forsknings-grej! Den ni! Känns superkul, men lite stressigt då det vi ska göra ska vara klart på tisdag. Får jobba på rejält idag med bilderna! Vi är några som har fått ett uppslag i en barnbok som vi ska teckna. Vi vet inte hur barnboken är tecknad egentligen, och har bara fått riktlinjer på vart ex. bokens karaktärer är placerade på uppslaget (längd osv.), vart det är skog, vart det går en väg.

Vi ska sen i vårat eget manér teckna hur karaktärer och miljö ser ut, för att se hur tecknarens personliga stil påverkar innehållet och uppfattningen om berättelsen. Berättelsen handlar kort och gott om en björn som har en magisk penna, och två jägare som försöker fånga björnen. Och så här ser mina karaktärer ut än så länge! Svårt att göra så att jägarna ser ut som jägare utan gevär ;) Kamouflagekläder känns tråkigt.
 
 

JAKTEN PÅ DEN PERFEKTA NÄSAN


Jag försöker att skissa och rita mer och mer. Nu har jag en fin-fin skissbok som är alldeles lagom med papperspärmar istället för hårda, och jag vågar kladda ner det utan att jag måste riva ut sidor och tillslut gömma undan boken (haha!). Jag har under de senaste dagarna letat efter den "perfekta" näsan! Kul och svårt! Näsan säger ju så mycket och ger figuren man ritar ett så speciellt uttryck beroende på hur nosen faktiskt ser ut! 

Här ovan är några favoriter. Dom är himla kul att teckna! Och hörrni, jag har kämpat i flera månader med att rita "mig själv". Det är så svårt att hitta ett självporträtt där det faktiskt känns helt rätt. Och så kikade jag igenom skissboken för nån dag sen - och DÄR VAR JAG JU! Tjejen här ovan. För mig skriker det "Sofie" - fast som blondie förståss ;) Nu är jag ju mörk, så bara på't igen!

MIN INTERVJU

 

Har mycket jag vill lägga upp här - men när det väl blir dags för mig att scanna in, ladda upp, skriva, så känns inget värt att visa på nått sätt. Mer aktiv är jag på min instagram - det är som lättare och mindre press på det man postar där - bara en bild och lite text om man vill.

Här är en instagrambild från den senaste veckan! Förra veckan så redovisade jag min intervju som jag gjort med barnboksillustratören- och författaren Emma Adbåge. Uppgiften var att intervjua, göra en folder av intervjun och ett porträtt av den vi intervjudade.

Vet ni hur svårt det är med text och formgivning när man verkligen inte kan, eller vet? Haha, sjukt svårt! Jag vet inte själv OM det är bra eller jättedåligt, snyggt eller fruktansvärt fult, rätt eller fel. Noll koll, verkligen! Man gör saker helt och håller i blindo.

Men det blev en folder tillslut i alla fall! Dock så ska jag jobba om den, och porträttet, då jag har fått bra feedback från vår lärare om hur jag ska hitta rätt (och bättre!) koppling mellan utformning och innehåll.

Än så länge får ni bara kika lite så här på uppgiften! När jag blir helt klar kommer kanske allt upp!
 

INTERAKTIVT BERÄTTANDE


Hehe! Idag är sista dagen, och redovisning i kursen "Interaktivt berättande". Det har varit okej, kanske inte riktigt min grej, men säker väldigt bra att kunna! Vi har jobbat med att modellera i 3D i programmet 3Ds Max. Jag gjorde ett träd, litte blommor och djur som man kanske inte riktigt vet vad det är för något! 

Nu är det helg! Jag älskar helg. Men först ska jag skriva ut och lämna in min komplettering på hemtentan i konsthistoria som jag failade på. Hoppas den blir godkänd den här gången!!! 

SJUKLING

 
Färgen sitter fortfarande i, haha! Igår vågade jag mig äntligen på att tvätta det - lite färg rann ur, men det mesta sitter kvar - hurra! :) Trivs riktigt, riktigt bra i mitt nya mörka, även om färgningarna slet riktigt illa på mina toppar...
 
Idag är jag hemma från skolan. Det är nått som inte känns bra i kroppen - huvudvärk, ont i halsen, tung i huvudet, trött, illamående.. Ja, jag skulle kunna fortsätta i alla evighet, känns det som, haha. Bättre vara hemma idag och förhoppningsvis hunnit krya på sig inför nästa vecka. 

GOUACHEMÖNSTER

 

Förra veckan pysslade jag bland annat lite med detta! Mönster målade i gouache, till en uppgift i kursen "Teori och praktik". Vi har intervjuat en person om dennes yrke (min är en barnboksillustratör!) och den intervjun är utformad till en folder, plus ett porträtt av personen vi intervjuat. Så hemskt svårt att utforma en folder - jag tycker verkligen att grafisk design är svårt.

Denna gång har jag dock sett till att använda mig av illustration och gjort egna mönster att använda i foldern (ett hett tips från mina lärare - att i det man är osäker på, ta in något som är ens styrka = jag använder mig av illustration i grafisk design!).

Redovisningen var i förrgår, och eftersom jag är i Östersund så var jag inte med. Så tråkigt, men på tisdag får jag visa klassen min folder. Är inte 100% nöjd med den, och har ju ingen aning om hur den kommer att se ut utskriven, men det blir nog bra ändå. Man kan ju alltid jobba vidare och utveckla efter redovisning :) Hade velat testa mer mönster och färger, men då alla mina grejer är i Södertälje så blir det inte av.

Ni får se slutresultatet när redovisningen är gjord! Frågan är bara vilka färger jag vill använda mig av!

NYA HÅRET

 
 
Hehe! Det blev mörkt! 4 timmar och tre omgångar färgning senare. Har en grym frisörska vid namn Cissi här i Östersund, hon har kämpat på som bara den med mitt hår idag. Det är ingen enkel match att färga sönderblekt hår mörk, ska ni veta. Det blev en ombre med mörkt upptill och ljusare nertill - mest på grund av att håret längst ner är så pass sönderblekt att det inte vill ta åt sig nån färg (i stort sett!).

Gick därifrån med uppmaningen att "Tvätta INTE håret!!!", haha! Vi får väll se hur länge jag kan stå ut med att gå oduschad. Antalgligen så rinner den mesta färgen ut när jag tvättar det nästa gång, men hoppas hoppas inte!!! Jaja, nån gång framöver är väll håret mörk och förblir mörkt även om jag duschar. Det kommer att ta väldigt lång tid innan jag är tillbaks till blondt igen i alla fall, fy  fan vad skönt det ska bli att slippa bleka utväxt ca varannan månad!

Hallelulja!
 

HÅRET... IGEN!

 
Velar fortfarande sjukt mycket över håret mitt. Mörkt eller ljust, mörkt eller ljust. Är dock väldigt tveksam till det ljusa då mitt hår ser ut som ett kråkbo och blir så sjukt tacky så fort det blir minsta lilla utväxt. Gömmer det under keps hela tiden så egentligen är det väll inte ens något att fundera över. Vi får väll se!

SENASTE VECKAN MED ILLUSTRATION 
Kaos på bordet vi arbetade på! Mycket klipp-och-klistra!


Montering av våra pappersfigurer!


Hej på er! Ganska längesen nu! Jag mår väldigt upp-och-ner, och är fortfarande sjukt stressad trots att det är onödigt. Måste hitta ett sätt att hantera detta på, då jag inte alls mår bra av det. Självklart är största stressfaktorn skolan, men sen kommer det annat runtomkring som bara gör saker och ting värre.

Denna helg har jag kämpat med en fruktansvärd halsbränna och sura uppstötningar utan dess like - självklart kommer det ur stress, och det är inte det minsta lilla kul (FAST! Min bror och brorson var på besök här i Södertälje nu i helgen! SÅÅÅ KUL! Har inte träffat brorsan på kanske 4 år?). Men som tur är så är jag "ledig" idag och imorgon, och imorgon eftermiddag åker jag hem till Östersund och stannar ända tills på söndag. Så skönt. Bara få koppla bort skolan och återhämta mig lite (förhoppningsvis!)

Förra veckan på skolan var dock ganska okej. Eller, jag hade väldigt roligt! Grupparbete i illustration där vi skulle tolka novellen "TV-människorna" skriven av Haruki Murakami, där slutresultatet skulle bli något i 3D!

Jag, Erik och Minna valde att göra en pappersfigurer som var vändbara, och de två olika sidorna representerade två olika "världar" eller "uppfattningar". Annorlunda men väldigt roligt sätt att jobba på!

LÄCKANDE APPAR

Nu är första veckan med illustration slut, och idag redovisades en uppgift där vi skulle illustrera till en artikel som handlade om att appar läcker privat information om oss. Jag orkar inte riktigt gå in på vad jag tänker med min illustration - ni får tolka själv :)

Mitt mål med den här illustrationen var att verkligen skala ner, och jobba "enkelt", vilket jag finner väldigt skönt. Att inte komplicera, göra för plottrigt och stökigt. Det är härligt när det är rent och enkelt! Jag är nöjd :)
 
Och tack förresten för era härliga peppande kommentarer. Jag behöver det! Jag känner mig riktigt nere (om man ska vara ärlig!) och känner mig bara så matt och slut, och jag hoppas det går över snart. Igår fick jag dejta med bästa kusin Marina, och det var skönt att träffa nån "utanför" alltihop och ventilera mina tankar litegrann.

MOTIGT

 
Skiss till gårdagens nya uppgift! Usch vilken svacka jag plötsligt hamnade i :( Igår blev det på tok för mycket av allt, jag känner mig så hemskt hemskt stressad över skolan - det är väldigt kämpigt och allt bara sköljer över en tillslut, alla krav, all prestationsångest.

Igår blev jag så stressad över alltihop, att det liksom satte sig i nacken. Har aldrig i mitt liv upplevt en sån smärta - det satt precis i nacken, upp mot huvudet, och gjorde så ont att allt bara snurrade. Var helt säker på att jag skulle spy, så ont gjorde det! Usch!

Kämpade mig genom delredovisningen och åkte fort som bara den hem för att vila, vilket hjälpte. Idag mår jag inte heller så bra, jag är oerhört trött, i ögonen, huvudet, kroppen. Nacken är fortfarande orolig. Jag är helt slut och det är inte det minsta lilla roligt. Allt känns bara så tungt och oöverkomligt, svårt och hemskt.

Jag längtar hem jätte jätte jättemycket, men om 12 dagar så, då åker jag äntligen till Östersund!
 

TVÅ VECKOR ILLUSTRATION

 
1: Små snabbskisser / 2: Mer välgjord skiss


Denna + nästa vecka har vi illustration på schemat! Alltså, det är så ångestladdat för mig sådet finns inte i denna värld. Ja, jag känner mig tryggare i illustrationskurserna än designkurserna, men i och med den lilla tryggheten så kommer också en sån enorm ångest över att man måste prestera något "som är lite bättre". Måste måste MÅSTE lära mig att det är okej att experimentera, utforska, testa, leka, avdramatisera. DET MÅSTE INTE BLI BRA.

Men ändå så blir det hela bara ångestladdat. Hej och välkommen två veckor ångest.

Något som också är jobbigt: Jag gillar mina skisser så mycket mer än originalbilderna jag gör. Jag älskar mina kaktus-hand-skisser till morgondagens redovisning på att illustrera en dikt - men originalillustrationen som jag "knåpade ihop" i eftermiddags känns bara så krystad. Hur göra?! Det blir ju så mycket mer liv i skisserna, och tar jag dom ett steg längre, till ett original, så känns det alltid som att jag dödar illustrationen, haha! Någon som förstår vad jag menar? Och hur sjutton kommer jag över det? Från skiss till en bra illustration?

DJUPFRYSTHehe, nerkrupen i sängen med tjocktröjan. Idag är jag djupfryst ända inifrån kärnan av min kropp, ska ni veta! Fryser, fryser, fryser! Nu hade jag helst av allt fortsatt att ligga under täcket och helst aldrig klivit upp igen, men snart ska jag vara hos sjukgymnasten och sen kiropraktorn så det är bara att packa in sig i fem tröjor, tre byxer och tjockjackan och hoppas på att man inte blåser bort på vägen dit. På riktigt SNÖSTORM ute! :(

ETT MÖNSTER PÅ GÅNG!Wow! Vi gör mönster av våra danskrokier! Så förbannat roligt, så jag vill helst bara göra mönster och testa och pyssla HELA TIDEN! Är väldigt väldigt glad att vi har fått lära oss att göra rapporter (jag har väntat på det i flera år, haha!). Nu är det ju inte så värst svårt, men ändå ;)

Imorgon ska jag fota slutresultatet så ni får se! Tyvärr så blev det något litet fel med passningen i mitt mönster neråt, så det blev lite skevt, men det gör inte så mycket :) Nu ska det bara skrivas ut massa massa papper som ska klistras ihop till en 2x2m stor bild! Men det händer imorgon förmiddag.

Vi har haft en riktigt härlig vecka på skolan, tycker jag. Det är väldigt skönt när det vi ska göra inte egentligen behöver resultera i något. Ingen prestationsångest, inga krav och måsten. Det blir som allra bäst då!

Denna vecka har jag inte heller jobbat något alls i datorn, vilket också har varit skönt! Endast kopiatorn har använts till mitt mönster, och det är jag stolt över, då det är väldigt sällan som jag bara jobbar med händerna.
 

DANSKROKIER


Typ så här kan det se ut när man ska teckna en människa som dansar! Och dessutom dansar snabbt! Så fruktansvärt svårt och frustrerande, ska ni veta. Har man dessutom dåligt minne som jag är det väldigt svårt att hålla kvar en pose i minnet och teckna av, haha! :)

Men jag gillar dom ändå. Alla "tecknade" med hjälp av flytande bläck och en grillpinne! Nu ska vi arbeta "vidare" med dessa krokier, och göra mönster av dom! Klurigt, spännande, så jävla kul och lite pirrigt! Man vet inte riktigt hur det kommer att bli, men förhoppningsvis blir det fint :)
 

EN FÄRDIG KROKI OCH EN KÄMPIG DAG

 
 
Nu är krokidelen denna vecka avslutad! Så här blev min kroki tillslut. Jag är ganska nöjd, och är glad över den utveckling jag har gjort under och från mina krokipass med Ida på Tingshuset! Övning ger färdighet och jag tycker faktiskt att jag är rätt så bra på att titta och sen överföra till papper, haha :)

Andra halvan av dagen bestod av att måla kroki med flytande tusch. Och dessutom krokia på en DANSANDE modell. Modern dans. Hur svårt?! Det är riktigt jobbigt och frustrerande att teckna något som inte står still en enda sekund. Det känns som att alla teckningar blir så ofärdiga - man hinner ett streck där, kanske en arm där, en klump där som ska föreställa... någonting! Bilder på det någon annan dag!

Detta bidrog i alla fall till en riktigt kämpig dag - jag har varit riktigt slut och trött i huvudet under eftermiddagen och kvällen. Att jag dessutom idag fick veta att jag fick underkänt på min hemtentamen som jag kämpade livet ur mig med innan jul var inte så uppmuntrande, kan jag tala om, så lite nere har jag varit ikväll. Men hörrni, ny dag och nya tag imorgon. Omtentan lägger jag på hyllan ett tag.
 
Jag heter Sofie Marklund och är 23 år gammal och bor dels i Östersund, dels i Södertälje. Jag studerar Grafisk design & Illustration på Konstfack i Stockholm.

Här kan ni läsa om min mina dagar, titta på de illustrationer jag gör, och vad vi hittar på i skolan!


RSS 2.0