Svar på frågorna från mini-frågestunden!

Nu är jag hemma från Edinburgh och oj vad fint det har varit! Nu går jag seriöst in för att söka deras konstskola "Edinburgh college of art", och vill så väldigt gärna läsa fyra år illustration där! Hur fint skulle inte det vara?! Har mailat skolan och ska kämpa för att det ska gå vägen! Om inte i år, så nästa! :)

Jag fick några frågor medan jag var borta, så här kommer svaren på dom!Postat av Cornelia: Hoppas du får det massa skoj på din resa! :) Jag funderar lite på hur mycket du gör på dina teckningar innan du börjar med dom i datorn? Gör du bara outlines eller färglägger du också? Vilket program använder du när du jobbar i datorn? Keep up the good work! :)


Svar: Om jag utgår från den här bilden så ritar jag allt för hand i blyerts - hunden, jag, chipspåsen, lampan - ja, alla saker man ser som har en "svart" kontur! Jag "färglägger" alltid i photoshop, med texturer (som golvet - ett foto på en träbräda, eller väggen - en bild på ett gammalt brunaktigt papper!), eller bara färger i photoshop, som tröjan och fotöljen som bara är "färglagd" med en enda färg :)

Postat av Felicia: Vad har du för favoritmaterial? Bra penntips?
Svar: Jag ritar allra helst med blyerts! Jag är för lat för att måla med olja eller akryl (det blir så mycket kladd och penslar att tvätta, färger som ska torka och bla bla!) och har för stort kontrollbehov för att vilja måla i akvarell. Blyerts är fint för det kan man sudda om det blir fel och det krävs bara en penna och ett papper! :)

När jag ritar med blyerts så använder jag mig i stort sett bara av Derwent Graphic-penna med hårdheten F! I det här och det här inlägget har jag skrivit om fler favoritpennor, fast dom ritar jag nästan aldrig med numera.


Postat av Lisa: När började du jobba med bilder på det sättet du gör nu? alltså i både datorn och på papper osv.

Svar: Oj, det var inte alls längesen! Den första bilden jag gjorde på det sättet tror jag var den här, en liten hyllning till den fina fjällräven. Där är det svarta gjort för hand på papper med flytande bläck och bläckpennor och sen är den färglagd i datorn! Den bilden gjorde jag i Juli 2011.


Postat av Luxxie: Vilken är din favoritbild som du har ritat? Vilka är din favoritbild som någon annan har tecknat? Gillar du att kolla på vad andra människor ritar, eller tycker du det är jobbigt?Svar: Jag brukar alltid tycka att det senaste jag har gjort är det bästa, men nu var det ganska längesen jag ritade något, så då måste det få bli Sköldpaddan och gubben som åkte som arbetsprov till Konstfack! Det är min favoritbild som jag har ritat själv!


Det var svårt att välja en favorit som någon annan har gjort - det finns ju så tokigt många duktiga konstnärer och illustratörer med underbara verk att välja mellan, men den här är nog min absoluta favoritbild som någon annan har gjort! Han som har gjort den heter Brecht Evens och fler av hans bilder hittar man på hans blogg, bland annat! Är så faschinerad över tekniken och alla detaljer. Galet!

Jag tycker att det är jättekul och superinspirerande att titta på vad andra människor ritar och hittar på! Jag har ett gäng favoritbloggerskor som är illustratörer och dom kikar jag på varje dag! Fastnar man själv i sitt skapande kan det vara jätte


Postat av Adelinne: Under "min väg hit" skriver du att du inte var nöjd med ditt gymnasieprogram men jag undrar om det är värt att gå ett bildprogram på gymnasiet (på en skola med riktigt bra lokaler osv) eller om man kan gå på en folkhögskola utan mer kunskaper än att bara "ha ritat hela livet"? Nu blev det långt men hoppas du förstår vad jag menar :)

Svar: Jag tror jag förstår vad du menar! Varför jag inte var nöjd med Estetiska programmet på gymnasiet i Strömsund var för att vi inte hade så bra utbildade lärare. Vi hade i stort sett inga som helst material att använda oss av och allt vara bara så oinspirerande och tråkigt. Jag tror absolut att det är värt att gå ett bildprogram på gymnasiet, så länge dom har dom resurserna som krävs! :)

Självklart kan man börja på en konstinriktad folkhögskola utan att ha större kunskaper i just det ämnet - en skola är ju trots allt till för att man ska lära sig!

Postat av Smäm: Om du fick göra ett gästspel i en tv-serie, vilken hade du valt? :)


Svar: Haha! Oj! Jag hade nog valt "Pushing dasies"! Den är så gullig och fin och overklig och alla har så fina kläder! Jag hade helst velat hänga med Emerson Cod och Olive Snook! :)


Kommentarer
Postat av: Ewas 1000 tavlor

Helt fenomenalt arbetsprov, du är så egen och så bra i ditt målande!!!

2012-05-17 @ 21:41:40
URL: http://ewabramstang.wordpress.com/
Postat av: Lilladockan

Fina du, tack för världens bästa kommentar! <3 Om målningen blir bra så ska jag givetvis visa den :) Sitter fortfarande och småpillar på den.

2012-05-18 @ 17:46:02
URL: http://denlilladockan.blogg.se/
Postat av: Josefin

WOW, du är riktigt duktig! Måste bara säga att du har en otroligt fin blogg! :)

2012-05-19 @ 09:20:24
URL: http://joisies.blogg.se/
Postat av: Mary

Jätte fin blogg du har! :D

2012-05-19 @ 11:46:14
URL: http://mymary.blogg.se/
Postat av: Emma

Åhh, spännande skola! Jag vill också utbilda mig :( Men du, Sofie! Jag undrar en grej, kan man få ansluta sig till den här torsdags-tema grejen? Tycker det låter som en väldigt kul grej och vi (eller ja, jag iallafall, Emma) skulle jättegärna vilja vara med :)

2012-05-19 @ 17:41:24
URL: http://oursketchbook.com
Postat av: Sanna

Intressant blogg :D

2012-05-20 @ 14:59:15
URL: http://sannalilla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Jag heter Sofie Marklund och är 24 år gammal. Jag bor dels i Stockholm, dels i Östersund, då jag just nu studerar Grafisk design och Illustration på Konstfack i Stockholm. På sidan om det så jobbar jag som illustratör för diverse olika tidskrifter!

Utöver det så tycker jag om att laga mat och att träna, löpskorna och spinningcykeln lockar mest.

Vill ni kontakta mig så finns jag på mail: sofiemarklund@live.com